©2020 Uplift · Built with love by Swift Ideas using WordPress.

Una cuina de tradició marinera al restaurant «ÉS» de l’Andorra Park Hotel

Una cuina de tradició marinera al restaurant «ÉS» de l’Andorra Park Hotel
La Cucanya

Per gaudir d’especialitats dels cuiners de La Cucanya, de Vilanova i la Geltrú i Sitges

suquet de gambes andorra«Per als aventurers del pala­dar, les cuines de Vilanova els ofereixen l’oportunitat d’embarcar-se en el vaixell dels mil gustos i plaers, mitjançant uns plats arrelats a la vila per tradició. Les cuines marineres del Palau de la Lluna, la Vilanova que expliquen, són la pro­va de la personalitat dels seus ranxe­ros. Els vilanovins tenim en els alls cre­mats, arrossos, ranxos de peix, xató, una devoció ferotge que ens motiva a fer que els forasters els tastin. Ens se­dueix atrapar-los amb l’arrabassadora personalitat de les nostres cuines. Ens satisfà veure’ls el joiós semblant des­près de l’ àpat.»

PERE TAPIAS

Amb aquesta presentació obra del famós gastrònom vilanoví, vull engres­car a tots els “tastaolletes” dels país, als curiosos per descobrir i delectar-se amb una cuina de tradició marine­ra, a donar-se cita, el proper dimecres dia 28 de maig al vespre, al sopar que tindrà lloc al restaurant ÉS de l’Andor­ra Park Hotel. Tindrem l’oportunitat de gaudir de les especialitats que ens ofe­riran els cuiners del restaurant La Cu­canya – Vilanova i la Geltrú i Sitges- . La vetllada s’encetarà als jardins del Park, amb un aperitiu a base de: Amanida de Xató de Vilanova; Canyailles; Marinat de peix blau i Fritura de Peix. El primer plat del menú serà un Tàrtar de Sèpia, per continuar amb l’autèntic Suquet de Gambes de Vilanova i per cloure amb un Llobarro al permantier de porros . Per postres, el Tiramisú i les Llunes de Vilanova.

El que dona personalitat a aques­ta cuina és, sens dubte, la saviesa del cuiner, que aplica, no només la cièn­cia o la pràctica, sinó que també aquell punt de rauxa que el fa excepcional. Si hi ha un plat emblemàtic a Vilanova, aquest no és altre que el Xató, ja que d’aquesta saborosa i senzilla amanida s’ha n’ha fet una qüestió nacional i mo­tiu de festa. D’altra banda, el produc­te que més notorietat a donat a la vila és la Gamba, la deessa indiscutible de la mar de Vilanova, amb ella s’elabora l’autèntic Suquet de Gambes de Vila­nova que és un plat únic, fet amb la tra­dicional recepta dels vells pescadors.

Una cuina de tradició marinera al